Monday, October 31, 2011

Apam Polkadot


Setelah beberapa kali percubaan...
Baru dapat hasil yang agak memuaskan...
Cuma Apam ni tak berapa lembut dan gebu rupanyer yer.
Bila sejuk agak macam padat sangat.
Diselamatkan oleh inti blueberry di dalamnya.
Terima kasih pada yang empunya resepi.
Sori saya lupa tuan tanah resepi ni, akan cuba mencari semula asal usul resepi ini.

Saya buat apam ini mengikut cara seperti membuat kek..
dengan harapan akan gebu dan lembut tapi tidak juga.

APAM POLKADOT
3 biji telur
270 gm tepung gandum
250 gm gula castor
150 ml susu segar
3 sudu teh baking powder
1 sudu teh ovalette
1 sudu teh vanila

CARA :

Ikut cara saya ye

Pukul telur gula dan ovallete sampai gebu
Masukkan tepung dan susu berselang seli hingga habis dan sebati

Gubahan corak ikut kreativiti masing masing

No comments:

Post a Comment