Tadaaaaaaaaaaa
.......................
Comel Comel Cream Puff ini..... macammana ye nak buat supaya Cream Puff
ni cantik terbentuk... masa nozle kan, memang cantik nampak biku biku tapi bila
dan masak hilang plak kerawangnya..
Intinyer di creet kan melalu lubang kecil di atas
nya... makanya tidak lah kelihatan agak belemoih kan..... tapi kena hati hati
ketika memakannya.... kerana intinya akan terpancut keluar....
Inti guna resepi dari Kak
Azlita Aziz ... Nanti saya
edit balik ye sapa empunya resepi inti yang asal.. memang sedap .....
Resepi by Honey tapi saya C n P dari rumah Kak Ita
.... Boleh ye....
CREAM CUSTARD
by : Honey
1 sudu besar tepung
1 sudu besar tepung jagung
4 sudu besar gula
200ml (1 cup) susu segar
1 biji telur (L size)
1 sudu besar mentega
1 sudu teh esen vanila
sedikit pewarna kuning
Masukkan tepung, tepung jagung dan gula ke dalam mangkuk.
Masukkan 1-2 sudu besar susu. Kacau rata jangan ada yang
berketul2
Masukkan telur dan kacau lagi.
Kemudian masukkan susu yang selebihnya dan kacau.
Masukkan butter dan kacau rata.
Adunan hendaklah dikacau untuk mendapatkan cream custard
yg licin.
No comments:
Post a Comment