Tatadaaaaa taaadaaa……
Hmmmmmmmm hampa
jugak tengok kek ni tidak seperti ini…. Tapi budak baru belajar kan… mungkin
kali ke 5 kejadiannya akan bertambah cantik lagi dan tersusun dan rapi dan kemas.
Takkan la pertama kali buat terus jadi indah kan sementelah plak dengan
kekerasan jari jemari ni kan.
Jadi kena lah bertabah
dan bersabar bila sesuatu yang kita harapkan tak menjadi. Kena lebih berusaha
dan kaji balik mana kesilapan dan kekhilafan yang telah menyebabkan tidak
menjadi seperti di rancang. Kena buat post mortem supaya di lain kali mungkin
akan jadi lebih baik.. hari esok adalah lebih baik dari hari semalam dan hari
ini .. InsyaAllah…
Kek coklat jugak
tidak begitu menjadi.. ada sesuatu tak kena.. mungkin telur diblender melampau
hmmm … kek di kukus begitu lama tapi tidak masak dan menjadi bantat tapi
moist??? No no no… masuk plak dalam oven masih juga sama … lubang kan tengah
bahagian atas then kukus balik.. akhirnya masak la jugak sedikit sedikit… masa
nak belah kek kepada 4 bhgn plak.. pun ada masalah kerana kek tak gebu.. jadi
bemasalah masa nak memotong… sangat mencabar kek ini…. Jadi mungkin akan
menggunakan resepi yang dah sebati lebih mudah sebab dah tau mana nak kona mana
nak drift mana nak willy…
Tang ganache dan
cheese cream very the easy making….. mudah dan cepat… pastu masa buat lingkaran
pun senang je…. Time ni la baru dapat rasa keseronokan buat kek ini…
Jom usha resepi dan
pembuattannya di masam manis Azlita Aziz… lawa kan dia buat.. lawa sangat..
kemas dan rapi… cam langit dan bumi je.. jangan coba coba bandingkan ya…
RESEPI KEK COKLAT
KRIM CHEESE GANACHE – panjangkan namanye
Tengok sini dulu ye….
Mood sudah melayang hilang sebab ropa kek itu…
Walaupun apa pun ……..
JANGAN LUPA POSING!!!!!!!!
No comments:
Post a Comment