Tatadaaaaa taaadaaa……
Tetiba
rajin la sangat plak skang…. 2 hari berturut dok buat kuih dan kek. Bila rajin
, rajin melampau.. bila malas, over acting sangat malas nya.
Terpandang
resepi ketika buat cat walk kat blog masakan .. hmmmmm malangnya laa.. dok
salin resepi tapi terlupa nak Quote empunya resepi ini. Maaf banyak banyak yer…
Tengok
je resepi ni terus teringat lebihan kek masa buat Talam Lapis Diplomat hari
maren. Sayang kalau berkulat kan.. so buat la jadi pudding.. memang pakat makan
la plak sudahnya. Rasanye memang sedap sebab ada rasa susu dan kastard tu campur lagi dengan kek... hmmmm walaupun simple tapi shedap ngattt...
Resepi
Kek
secukupnya (ikut suka kek apa)
4
cawan air
1
bungkus serbuk agar agar (11gram)
½
cawan gula
¾
susu cair
Esen
vanilla
3
sudu tepung kastad (kacau dengan 3 sudu besar air)
Masak
agar agar dan air bersama gula hinga larut seterusnya tuangkan susu cair dan
tepung kastard . Kacau hingga mendidih dan hingga hilang rasa tepung kastard
itu.
Potong
kek dan atur kan dalam Loyang, sendukkan bancuhan pudding dan biar agak keras
skit, dah keras sendukkan lagi agar agar hinga menutupi kek. Susunkan lagi
lebihan kek dan tutup dengan bancuhan pudding.
No comments:
Post a Comment